MCP-connector

Bijgewerkt 6 min. lezen

Van toepassing opBandArtiestenprofielVereistAangemeld; goedgekeurd werkruimtelidmaatschap om te verbinden

De MCP-connector laat een geautoriseerde AI-chatapp GigJack-tools gebruiken in één band of artiestenwerkruimte. MCP staat voor Model Context Protocol. Op de verbindingspagina zie je de toepassingen die je hebt geautoriseerd, hun toestemmingen en activiteit. Je kiest er welke toolgroepen elke toepassing mag gebruiken.

Gebruik op eigen risico

Je koppelt een AI-app en gebruikt de MCP-connector op eigen risico. De AI-app en de aanbieder van het model zijn derden met hun eigen voorwaarden en privacybeleid, en GigJack heeft daar geen invloed op. GigJack is niet verantwoordelijk voor wat een AI-app doet met de toegang die je geeft, voor de wijzigingen die de app aanbrengt in je optredens, repetities, evenementen, taken, locaties en contacten, of voor hoe de app en de aanbieder de gegevens die ze van GigJack ontvangen opslaan of gebruiken.

Een AI-app kan een verzoek verkeerd begrijpen of instructies volgen uit de inhoud die de app leest. Controleer de wijzigingen die de app voorstelt voordat je ze goedkeurt. Om te beperken wat een verbinding kan doen, keur je Planning bekijken goed in plaats van Planning bekijken en wijzigen, of zet je Toolgroepen uit die niet nodig zijn. Zie de Algemene voorwaarden, artikel 8 en 12, voor de voorwaarden die gelden.

MCP-connector openen

  1. Open Instellingen via het instellingenmenu.
  2. Kies onder Integraties en connectors de MCP-connector.

Je beheert je eigen verbindingen, voor al je bands en artiestenwerkruimtes. Elk aangemeld lid kan deze pagina openen. Als je in GigJack een andere werkruimte bekijkt, verandert dat niet tot welke werkruimte een bestaande verbinding toegang heeft.

Een nieuwe verbinding instellen

Begin in de AI-app die je wilt koppelen. Die moet een externe MCP-server met Streamable HTTP en OAuth-autorisatie via de browser ondersteunen. Geschikte apps kunnen zichzelf automatisch identificeren of registreren als GigJack die optie heeft ingeschakeld. Andere clients hebben verbindingsgegevens nodig voor een bij GigJack geregistreerde toepassing. Neem contact op met GigJack-support als je die gegevens nodig hebt of automatische registratie niet is ingeschakeld.

ClientinstellingWaardeWat het doet
Serveradreshttps://app.gigjack.com/api/mcpDe MCP-server van GigJack. Gebruik het volledige adres.
TransportStreamable HTTPMaakt via HTTPS verbinding met de externe server.
AutorisatieOAuthOpent GigJack in je browser om je aan te melden en de verbinding toe te staan.
Clientgegevens, als daarom wordt gevraagdHet client-ID en, waar nodig, de client secret die voor je app zijn verstrekt.Identificeert de AI-app. Apps die zich automatisch registreren handelen deze gegevens zelf af. Een publieke client gebruikt geen client secret.

De namen van deze instellingen verschillen per AI-app. Volg de stappen voor een externe MCP-verbinding in die app en daarna:

  1. Start de verbinding in de AI-app en meld je aan bij GigJack wanneer de browser opent.
  2. Controleer op Een toepassing autoriseren de toepassingsnaam, Aangemeld als, Terug naar en de gevraagde toestemmingen.
  3. Kies de Werkruimte waartoe de toepassing toegang krijgt: een actieve band waarvan je goedgekeurd lid bent, of je eigen actieve artiestenwerkruimte.
  4. Kies Toestaan om terug te keren naar de AI-app, of Weigeren om het verzoek af te wijzen.
  5. Open in GigJack de MCP-connector om de verbinding te bekijken en de toolgroepen in te stellen.

Niet-geverifieerde toepassingen

Automatisch geïdentificeerde of geregistreerde apps krijgen het label Niet geverifieerd, omdat ze hun naam zelf opgeven. De autorisatiepagina kan ook het adres van de uitgever tonen. Als een niet-geverifieerde app een retouradres op je apparaat gebruikt, legt de pagina uit dat andere software op hetzelfde apparaat zich als die app kan voordoen. Sta alleen een verbinding toe die je zelf bent gestart.

Een verbinding hoort bij één werkruimte. Autoriseer een andere verbinding om een andere werkruimte te gebruiken. De verbindingspagina maakt zelf geen nieuwe verbindingen en verstrekt geen clientgegevens.

Geautoriseerde toepassingen

Elke rij is één verbinding waarvoor je toestemming hebt gegeven, die nog niet is verlopen en die je niet hebt verbroken. Verlopen of verbroken verbindingen worden niet meer getoond. Kies het pijltje aan het begin van een rij om het endpoint en de toolinstellingen te tonen of te verbergen. Op een telefoon kun je de tabel opzij scrollen om alle kolommen te bekijken. Meer laden toont verdere verbindingen.

KolomWat je ziet
ToepassingDe clientnaam en de datum en tijd waarop je de verbinding hebt toegestaan. Niet geverifieerd markeert een app waarvan de naam niet door GigJack is geverifieerd.
WerkruimteDe band of artiestenwerkruimte waartoe deze verbinding toegang heeft.
ToestemmingenDe rechten die je tijdens de autorisatie hebt toegestaan, hieronder beschreven.
Beschikbare toolsDe toolgroepen die voor deze verbinding zijn ingeschakeld.
ActiviteitHet geregistreerde aantal toolaanroepen en het tijdstip van de laatste aanroep. Aanroepen die een tool bereiken tellen ook mee als de actie niet wordt voltooid. De lijst met tools vernieuwen telt niet mee. Eerdere activiteit wordt niet achteraf toegevoegd.
VerlooptWanneer de verbinding eindigt. Een verbinding duurt maximaal 30 dagen na toestemming; gebruik verlengt die datum niet.
ActiesVerbinding verbreken trekt de toestemming voor deze verbinding in.

Toolgroepen

Klap de rij van een toepassing open, kies de Toolgroepen en selecteer Tools opslaan. Alle zes groepen staan aanvankelijk aan. Vink een groep uit om die tools voor deze verbinding weg te halen. Vink alle groepen uit om de verbinding geautoriseerd te laten zonder beschikbare tools.

InstellingTools in de groepStandaard
GigsGigs opvragen, bekijken, aanmaken en wijzigen.Aan
RepetitiesRepetities opvragen, bekijken, aanmaken en wijzigen.Aan
EvenementenBandevenementen opvragen, bekijken, aanmaken en wijzigen.Aan
TakenTaken opvragen, aanmaken en wijzigen.Aan
LocatiesLocaties zoeken, bekijken, aanmaken en wijzigen, contacten koppelen en een primair contact kiezen.Aan
ContactenContacten zoeken, bekijken, aanmaken en wijzigen, en contactnotities toevoegen.Aan

Opgeslagen wijzigingen gelden vanaf het volgende verzoek van de toepassing. Vernieuw de lijst met tools in de AI-app als die nog oude keuzes toont. Toolgroepen wijzigen voegt geen rechten toe aan de toestemmingen die je hebt gegeven.

Toestemmingen

ToestemmingWat die toestaat
VerbindenMaakt de verbinding mogelijk. Op zichzelf geeft dit geen toegang tot werkruimtegegevens.
Planning bekijkenGigs, repetities, evenementen, taken, locaties en contacten lezen, binnen de ingeschakelde toolgroepen.
Planning bekijken en wijzigenDezelfde gegevens lezen, aanmaken en wijzigen, binnen de ingeschakelde groepen en de rechten van je rol.
Offline toegangLaat de toepassing toegang vernieuwen zonder opnieuw aan te melden, totdat de verbinding verloopt. Dit maakt GigJack-gegevens niet beschikbaar zonder internetverbinding.

Toegangstokens zijn maximaal 15 minuten geldig. Met Offline toegang kan de AI-app ze vernieuwen totdat de verbinding verloopt. Zonder die toestemming is een nieuwe autorisatie nodig wanneer de toegang verloopt.

Een getoonde tool kan alleen worden uitgevoerd als zowel de toestemmingen van de verbinding als je huidige werkruimterol dat toestaan. Een groep inschakelen verandert toestemming om te bekijken niet in toestemming om gegevens te wijzigen. Start een nieuwe autorisatie vanuit de AI-app om extra rechten toe te staan.

Deze tools geven geen financiële dealvoorwaarden, bankgegevens of fiscale identificatienummers door en bieden geen verwijderacties. Wijzigingen kunnen leden op dezelfde manier meldingen sturen als wijzigingen in GigJack.

Verbinding verbreken

Kies Verbinding verbreken op de rij van de toepassing en bevestig om de toestemming voor die verbinding in te trekken. De toepassing moet opnieuw worden geautoriseerd om weer verbinding te maken. Eén rij loskoppelen trekt andere verbindingen van dezelfde toepassing niet in.

Afmelden bij GigJack in je browser verbreekt verbindingen met geautoriseerde toepassingen niet. Als je toegang tot een werkruimte verliest, stopt de toegang van de toepassing tot die gegevens. Je kunt je eigen verbinding dan nog steeds vanaf deze pagina verbreken.

Volgende stappen

Gerelateerde artikelen